2015 yılı takı modelleri

Takı modelleri 2015 yılında dört gözle bekleniyor. Özellikle değerli taşlar söz konusuysa son derece modern bir akım sizleri bekliyor. Bunun anlamı işlenmemiş maddeler, bitkiler ve hayvanlardan ilham alındığı şeklinde yorumlanabilir. Aynı zamanda ortaklıklar ve zıtlıklar da modern dünyanın bir yansıması olarak kullanılmış.
Bir akım Doğu Avrupa esintileri taşıyor. Folklorik gelenekler ve el sanatlarından doğmuş. Bu tasarım kırsal yaşamın ve pagan ayinlerinin hazinelerine gönderme yapıyor. Daha çok etnik tasarımlara ağırlık veriyor. Bu takı modelleri simgeler, tılsımlar, aynı zamanda da ahşap, deri gibi doğal maddeler ve ham granit ve mat metallerle birleşen sitrin ve pembe lâl gibi kıymetli taşlardan esinlenir.
Diğer taraftan da bilim ve sanat, filozofi ve tasavvuf arasında bir denge kurar. Bu moda akımı o kadar güçlüdür ki civa veya  gri elmas gibi maddelerle işlenmemiş kıymetli taşları bir arada kullanarak hiptonize edici bir deneyim ortaya koymaktan çekinmemiştir. Gelecek yıl moda olacak kıymetli taşlardan bazıları da buzlu aytaşı, opal, safir, lapis lazuli ve incidir. Ayrıca aliminyum dokunuşlar ve metalik renkler de olacak. Temel olarak bu akım hem fiziksel hem de metafizik elementlere yer verir.
aralk14b-2015-yili-taki-modelleri-kuyumistanbul
Ayrıca klasik dünyanın lüks ve prestijli yaşamına gönderme yapan modeller de vardır. Aynı zamanda akla ve saygınlığa odaklanır. Mesela alışılmadık misketleri ve kıymetli ahşapları vurgulayan kırmızı ve pembe altınla birleştirilmiş bronz. Zamansızlık efekti içinse safirler ve zümrütler şiddetle tavsiye edilir.
Bir diğer moda akımı da canlılardan ilham alır. İşte burada Swarovski taşları devreye giriyor çünkü hepimizin bildiği gibi bu taşlar “green generation” gezegen koruyucularıyla ilişkilidir. Ayrıca bilimsel yeniliklere bağlı olarak modern bir tarz yaratmıştır. Çok renkli paleti sayesinde kaucuk ve seramikle birleşmiş peridot, sitrin ve topazın yanısıra opal ve inci de  bu tarz tasarımların içinde yer alır. Tüm bu tasarımlar doğanın güzelliğini yansıtma amacını taşır.
Son trend anılara, duygulara, bireysel ifadelere ve samimiyete dayanıyor. Mücevher ve dokusuna  ve hissettirdiklerine odaklanıyor. Reçinemsi dokularla birleşmiş  parlayan katmanlar, koyu opak yüzeyler, ametist ve sarı elmaslar da renk paletine dahil olmuştur. Cismin doğal kıvrımları kıymetli taşın kesimi ve şeklini etkiler. Tasarımlardan bazıları parfüm içeren kolye uçları, muskalar ve gizli sırlar ve anlamlar içeren parçalardan oluşmaktadır.
İşte bu yıl mağazalarda bizi bekleyen takı modelleri bunlar bu yüzden kendinizi  alışverişe hazırlayın. Birazcık araştırma yapmak tüm bu takıları nasıl birbirine uyduracağınızı anlamanıza yardımcı olur. Gelecek yıla hazırlanmanın bir şekli de bu, değil mi?
Scroll to Top