Altın Ne Kadar Olur? - 2021 Altın Fiyatları Ne Kadar Olur?

2021 Altın Fiyatları Ne Kadar Olur?

2021 Altın Fiyatları Ne Kadar Olur?

Altının fiyatının sürekli değişmesi nedeniyle, vatandaşlar gözlerini altın analistlerinin yeni yıl tahminlerine çevirmiş bulunuyor. Peki, 2021 altın fiyatları ne kadar olur? Sorusuna net bir yanıt verebilen altın analisti var mı? JPMorgan’ın 2021 yılı tahminlerine göre altın fiyatlarını önceden tahmin etmek, az da olsa mümkün.

Altın fiyatlarında tarihin en yüksek rakamlarına ulaşan ağustos ve eylül aylarından sonra altın düşüşe geçmişti. Yıl sonu beklentilerine göre, ons altın 2 Bin Dolar ila 3 Bin Dolar arasında seyretmekteydi. Fakat covid-19 için geliştirilen aşıların, olumlu yanıt vermesinden sonra, beklentiler 2 Bin Doların altına inmiş bulunmaktadır.

İleride Altın Fiyatlarına Ne Olur?

Gelecek dönemlerde altında yükseliş beklemek, günümüzden bakıldığı zaman pek de olası gözüken bir durum değildir. İleride altın fiyatlarına ne olur? sorusuna yanıt verirken, yine JPMorgan’ın ileriye dönük analizlerini baz alacağız.

  • JPMorgan’a göre altın fiyatları düşüşe geçecek. 
  • 2020 ve 2021 yılının çeyreklerinde ons başına tahminlerini Twitter’dan paylaşan JPMorgan, pek çok tahminde bulundu.
  • Tahminlere göre 2021 yılının ilk çeyreğinde ons başına 1.825 Dolar fiyatın olması bekleniyor.
  • 2021 yılının sonlarına doğru, altının fiyatı ons başına 1.744 Dolara kadar gerileyeceği beklenmekte.
  • 2022 yılının sonunda, altının fiyatı ons başına 1.304 Dolar olacağının kanatindeler.
  • Bunların haricinde, altının yükselişe devam edeceğini savunan kişiler için, bir alt başlığımızı da okuyabilirsiniz.

2021 altın fiyatları ne kadar olur? sorusunun yanıtını, tahminlere göre sizlere vermeye çalıştık. Mantıklı olan şuan(Aralık 2020) elinizde bulunan altınların bir kısmını, elinizden çıkarmanız yönünde olabilir. Tabi bu tercih tamamen size aittir ve de sizlere sunduğumuz rakamlar tahmin niteliği taşımaktadır. (Kesin rakamlar değildir.) Ayrıca bu yazı içerisinde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Bir diğer yorum ise altın fiyatlarının yükseleceği yorumudur. 2021 yılında Credit Suisse altın fiyatları ile ilgili konuştu. Atın fiyatları ne olacak? Sorusunda, altının neden bu kadar arttığını belirtti ve de 2021 yılının sonlarına doğru altının 2.500 Dolar (ons başına) gibi bir rakama yükselebileceğini söyledi.

Fahad Tariq bir not hazırlayarak, yükseliş bekleyenler arasında yerini almış durumda. Banka analisti olan ve oldukça ün kazanmış bu şahsa göre;

  • ABD Doları düşüşe geçecek.
  • ABD Hazine tahvil faizlerinde de düşüş görmek mümkün olacak.
  • Yaygın enflasyon beklentilerini de destekler pek çok başlık not içerisinde yer aldı.
  • Tüm bu sebepler bir araya geldiği zaman, 2021 altın fiyatları ne kadar olur? Sorusunun yanıtı net tahmin olarak belirtilmese bile, artışın olacağı gözlemlenmesi yönünde.

Bir önceki alt başlıkta sizlere altının düşmesini öngören analist raporu ile ilgili bilgi vermiştik. Bu başlıkta ise, altının yükseleceğini düşünen kişiler ve analistlere yer verdik. Altın konusunda temel karar sizlere kalmış. Dilerseniz altınları elden çıkarın, dilerseniz ise altın miktarınızı artırın.

Altın fiyatları ne olacak? Sorusunu etkileyen pek çok etken bulunmaktadır. Bu etkenleri ne kadar iyi öğrenirseniz, altın yatırımlarınızı o kadar net değerlendirme fırsatına sahip olursunuz.

Önemli uyarı olarak, altınlarınızı satmak ya da daha fazla altın almak için, yazımızdan sonra sitemiz içerisinde dolaşarak altın haberleri ve altın makaleleri okuyabilir, bankadan altın almak yerine fiziksel ürün olarak almak isterseniz üye markalarımızın altın kategorisine bakabilir veya daha farklı bir değerli taş almak isterseniz yine üye markalarımız kısmına bakabilirsiniz. . İyi analiz etmeden, hızlı ve kesin kararlar almanızı tavsiye etmiyoruz.

Scroll to Top